Konspirationsteorier: Al Qaida och 9/11

Detta är en konspirationsteori gällande terrororganisationen Al Qaida.
Självklart är det ett faktum att Al Qaida finns, så teorin är inte dess existens, utan snarare dess födelse.

Så hur lyder denna konspirationsteori?
USA:s regering skapade Al Qaida (enligt teorin).
Dom skapade Al Qaida för att inte ifrågasättas gällande intågandet i mellanöstern. Nåt som är allmänt känt är att USA vill åt det "svarta guldet" i mellanöstern, nåt dom inte kunde göra utan kritik. Så enligt en teori så skapade regeringen en anledning till att kritikfritt gå in i mellanöstern, nämligen Al Qaida.

Det finns många teorier om hur de gick till väga, men vanligaste teorin var att några få väl valda uppsatta män, anställde en eller flera personer från mellanöstern, att skapa en terrororganisation. Operationen ska ha varit hemligstämplad och enbart ett få antal personer ska ha känt till detta.

Nåt som stödjer teorin är händelsen vid WTC (World Trade Center), alltså de kända "9/11-attentaten". Man visste vilka flygplan som kapats, men regeringen och militären gjorde inget för att stoppa det. Enligt anonyma källor ska inte ens ett enda militärt flygplan lyft under händelsen, dock är detta obekräftat.
Vid tidigare flygplanskapningar så har militären alltid haft flygplan som är redo att (på enklaste sätt uttrycka det) skjuta ner planen om inget annat finns att göra. Dock så skedde aldrig en sådan förberedelse under kapningarna den elfte september.
Enligt många vittnesmål ska även de två tornen ha varit delvis avstängda p.g.a "underhåll", nåt som enligt konspirationsteoretiker egentligen varit förberedelser för att jämna byggnaderna till marken.
Som man kan se på filmklipp från 9/11 så har byggnaderna rasat, precis som under en kontrollerad sprängning, nåt som stödjer teorin om att USA:s regering faktiskt kan ha legat bakom händelsen.

Som alla vet så är det ju allmänt känt att Al Qaida tog på sig skulden för 9/11-attentaten, nåt som även de stödjer teorin om att 9/11 och Al Qaida är USA:s verk. Efter det attentatet och efter att Al Qaida blev en välkänd terrororganisation så har ju inte USA fått nån direkt kritik av omvärlden för sin ingång i mellanöstern. Ytterligare ett "fenomen" som stödjer teorin.

Huruvida dne här konspirationsteorin är sann eller inte det kan jag inte svara på. Men jag är inte skeptisk till idén då jag faktiskt ser möjligheten och vet att USA är ett väldigt girigt land. Enligt mig är detta en möjlighet, men absolut ingen självklarhet.

Tack för att ni läste. Ciao.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0